Knetterdruk

<< terug naar de welkom–pagina

‘Knetterdruk – Werken in deze hyperactieve tijd’
Heb jij het ook zo druk? Altijd meer in je agenda dan je voor elkaar kunt krijgen, steeds maar achter de feiten aan hollen? Word je daar ook af en toe niet goed van? Een troost: je bent beslist niet de enige die knetterdruk is. Nog een troost: in juni 2007 kwam mijn boek uit: ‘ Knetterdruk – Werken in deze hyperactieve tijd’.  Dit boek geeft veel informatie, oefeningen, tips en adviezen (zoals dit) om de balans te vinden en te houden. Met ‘Knetterdruk’ blijf je de chaos op het werk en in je leven de baas.
Klik op de afbeelding voor online lezen.

Knetterdruk in de media
Overvolle agenda's wedijveren met huiselijke plichten in een omgeving die veel nieuwe informatieprikkels over ons uit blijft storten: lees Arbo Magazine van jan–feb 2008.
Cover artikel: "Focus op jezelf voor meer rust in carrière en gezin." Mannen cijferen zichzelf weg en maken alles ondergeschikt aan deadlines en schreeuwende leidinggevenden. Het is beter om jezelf niet voorbij te hollen en goed voor jezelf te zorgen. Dat komt je werk ten goede. Een interview.


Is "Knetterdruk" het zoveelste opruim–boek? Ja en nee, vindt Megens zelf. "Veel van de boeken die er al zijn over structuur aanbrengen zijn zo rechtlijnig en streng. Als je die leest ga je al gauw denken: waarom doe ik dat nou niet gewoon. En dan voel je je daar weer slecht over. Ik wilde er op een luchtige, vrolijke manier over schrijven." Een interview in Impulsief, het blad voor volwassenen met ADHD. Lees pagina 1 en pagina 2


Opzij opzij opzij, maak plaats maak plaats maak plaats, we hebben ongelofelijke haast. Een interview.
Extreme drukte is een basiskenmerk van onze maatschappij geworden. We zijn in een dollemansrace verzeild geraakt waar we niet zo maar uit kunnen stappen. Een recensie.

Stilte in je hoofd: we doen steeds meer op een dag, maar nog altijd minder dan we moeten van onszelf. Hoe vind je innerlijke rust in een jachtige wereld? Een co–productie.
Lees het auteursinterview in Thema Magazine.

We zappen van hot naar her en bestoken onszelf met te veel prikkels, signalen, piepjes en bliepjes. Zo bouwen we aan een ADHD-achtige maatschappij. Lees het interview dat in verschillende dagbladen stond.


Rust is belangrijk: het houdt ons scherp, creatief en fit. Maar hoe creëer je rust in alle drukte van het dagelijks leven? Bekijk het artikel in Mind Magazine. Een artikel in co–productie.Altijd een bomvolle agenda, ook als je vrij bent? Join the club: een hectisch, overvol programma is kenmerkend voor onze "ik wil niets missen" generatie. Lees in Glamour hoe je navigeert door een druk leven. Tips van de expert!


Andere medialinks:
Werk en privé lopen steeds meer in elkaar over. We hebben nauwelijks tijd over om tot onszelf te komen. Hoe krijg je meer rust in je hectische wereld? Lees het op Loopbaan.nl

Lees hier mijn column in het Tijdschrift voor Coaching. De column staat zeven keer per jaar in de digitale nieuwsbrief van dit magazine.

^  naar boven

Boek nu een gratis proefsessie en ervaar hoe telefooncoaching werkt.

Ook op deze site: