Over mijzelf

Ik ben trainer, coach en schrijver. Ik coach mensen in de werksituatie en privé. Mijn hart ligt bij 'chaotische', creatieve en ondernemende mensen. Zoals ondernemers, hoogsensitieven en ADHD'ers. En mijn hart ligt bij mensen die te maken hebben met ziekte en handicaps. Al deze uitdagingen bepalen je stijl van leven en werken, van ondernemen en leidinggeven. Ik geniet van de vindingrijkheid, autonomie en levenslust van mensen die met een of meer van deze uitdagingen leven. En ja, ik ben er zelf zo–één.

Ik ben een zonnig mens. Die zonnigheid is een belangrijk instrument in mijn coaching. Daarbij is het mijn talent om zuiver af te stemmen op jouw golflengte, zodat jij voelt dat ik jou volg. Zo creëren we samen de ruimte waar jij kunt werken, leren, spelen en leven.

In alles wat ik doe en laat rondom mijn coaching houd ik drie waarden hoog: trouw, durf en liefde. Ik werk volgens de ethische gedragscode van de Nobco, de beroepsorganisatie waarbij ik ben aangesloten. Ik ben geschoold in o.a. Co–Active Coaching, Non Violent Communication en LightWork. Ik investeer continu in bijscholing, intervisie en, natuurlijk: coaching. Dit alles waarborgt dat ik werk volgens een hoge beroepsethiek.

Opgeleid als docent dramatische expressie en bijgeschoold als trainer, supervisor en coach, ben ik sinds begin jaren tachtig actief in het trainen en begeleiden van groepen en individuen. Eerst naast mijn reguliere werk, o.a. als bestuurskundige bij de overheid, de laatste jaren als zelfstandige. Ik ben moeder van twee volwassen zoons.

View Petra Megens's profile on LinkedIn   Bekijk hier mijn profiel

Ervaringen van klanten
“Jij hebt zoveel vreugde en zoveel energie in je stem, dan kan je niet anders dan daarin meegenomen worden. Ik ben nog nooit zo goed door iemand geholpen als door jou.”
Lisette, die afkwam op “coaching voor chaotische, creatieve mensen”.

“Petra wist in 'no time' bij mij de juiste snaar te raken. Dit zorgde ervoor dat ik vergaande beslissingen durfde te nemen over wat voor mij zakelijk en privé belangrijk was (en is). Beslissingen, die erin resulteerden dat ik binnen enkele maanden weer vol energie stroomde. Ik heb het nu drukker dan ooit, maar wel met voor mij de juiste dingen. Ik voel me er geweldig bij.”
Freek Rooze, directeur Isys Verkoopondersteuning, Alphen a/d Rijn.

“Petra is een heerlijke coach! Fijn om zaken te ordenen en te sparren. Ze kan als geen ander aanvoelen waar ik mee worstel en ze komt elke keer weer met verassende en creatieve adviezen.”
Annejil Suk

“Soms, wanneer ik er alleen niet uitkom, is Petra echt een toeverlaat. Zij weet altijd een manier om iets aan te pakken, ziet steeds een uitweg. Als ik de telefoon weer neerleg ben ik helemaal opgelucht.” (coaching bij het opstarten van een eigen praktijk)

“Het is prettig samenwerken met Petra. Ze is enthousiast, gedreven en deskundig. Daarnaast is ze helder en prettig in de omgang. Ik heb haar aan het werk gezien in een workshop en dan is ze in staat de groep te boeien, te motiveren tot verandering en relevante informatie te geven.”
Peta Twijnstra, Peta Twijnstra Coaching Training Intervisie

“Coaching met Petra Megens, daar word je vrolijk van. Een onoverkomelijke berg rommel wordt realistisch. En het is heel leuk, ‘t is feest, ‘t is gezellig! Ik ben door haar coaching verslingerd geraakt aan opruimen.” (coaching bij het opruimen van het huis)

“ik vind het echt geweldig wat jij aan de hand van mijn foto over mij hebt verteld. Het doet me goed, ik voel me ‘gezien’. Het is ook op een prettige manier confronterend. Even weer helder maken waar het nu eigenlijk allemaal om gaat, wat me tegenhoudt en wat me doet lachen.” (coachprofiel)

“ Hartelijk dank voor jouw coachprofiel. Geen hocus pocus…, maar ik ben wel bloednieuwsgierig: HOE doet ze dat?? […] Je raakte me meteen ” (coachprofiel)

“Gewoon kei leuk, iemand met zoveel enthousiasme.” (schrijfcoaching)

“Petra Megens houdt mijn motor op gang.” (coaching bij carrièreswitch)

“Zodra Petra de telefoon opneemt is ze enthousiast. Ze geeft mij het vertrouwen dat ik het zelf doe, met behulp van haar coaching. Een goeie stok achter de deur!” (coaching bij starten eigen bedrijf)

“Mijn kwetsbaarheid heb je juist omschreven hoewel slechts enkele mensen in mijn leven dat van mij weten. […] Open houding, integriteit en het vermogen om verder dan de buitenkant van iemand te komen.” (coachprofiel)

“Ik werk haast vanzelf al gestructureerder omdat ik weet dat ik Petra later in de week weer bel.” (Adhd–coaching)


^  naar boven


Boek nu een gratis proefsessie en ervaar hoe telefooncoaching werkt.